Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svar på Nanna X's Julkort från Nissa: 14, https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2111256


Till Nissa Blå från Dr. Extra-Lars Trikeau, stand-in

Lassa-Rettet, 15/12

Till Nissa blå,
från tf Dr. Extra-Lars Trikeau
Lasse Trikeaus lillebror

 

Den vanlige Dr. Lars har gått in i en vägg,
inte så som människor gör utan mera
som en slags meditationsform. Efter flera
dagars ihärdigt vårdande av andras skägg 

ansåg han det nödvändigt att bara chilla
lite från ansvaret över otaliga skuggsjuka,
loftsvaga individer och tjugo sinnesmjuka
genom att, tillsammans med Eljest, pilla 

lite grand i den egna naveln och traktera
elbasfläkten till festen som skall smälla
innan detta år hunnit rinna ut i sanden, 

och blanda små doser TNT och så aptera
detta i blåhåriga bourgeoisiens kommerskälla.  
Han låter hälsa: Slappna av! Vårda branden!  

  

 

Ps. Ert senaste julkort, med sitt alarmerande budskap, ”Nu är det jul igen å Julen varar”, anmodar mig att föreskriva en tub Zalve, som påskyndar epiteliseringen* med sin oöverträffat verifierade antibakteriella effekt. Ds.

*sårstängningsprocessen  

 

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Stefan Albrektsson
Läst 382 gånger
Publicerad 2017-12-15 09:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson