Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snöflingor

Vita av oskuld
fallande musik
himmelens harpa
spelar för jorden
snöflingor rena
en skön symfoni
vördsamt i natten
budskap i orden

Mönster unika
och toner vackra
universums själar
på väg i natten
svävar mot frihet
livets förväntan
glasklara melodier
likt fruset vatten

Vita som vingar
och vågors skum
faller mot marken
snöflingor kalla
själar som lämnat
kommer nu åter
minnen tillbaka
känslor må svalla

Oändliga är de
flingor från ovan
ballader och visor
det vi får höra
musik i vintern
sagor från himlen
livets förtröstan
oss kan beröra

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 454 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2017-12-27 09:00



Bookmark and Share


  Tor-Björn Gustavsson VIP
Fint skrivet.Får en assosiation till Kristina Lugns och Benny Anderssons "En skrift i snön"
Gott nytt år önskar TBG.
2018-01-01

  Nina Nightwish
Så vackert skrivet:)
2018-01-01

  Ann V Åhsberg VIP
Snöflingor som målar bilder i vårt innersta, sänder tankar efter saknade själar!
2017-12-28

  Eva Langrath VIP
Vackert att läsa om snön som jag saknar.
2017-12-28

  Kjell Åhsberg
Fint om fallande snö.
En glädje för barn och vintersportare. Ett elände för trafiken och gamla osäkra ben.
2017-12-28

  Maria Sundelin VIP
Vackert
Men just nu är jag nöjd på snö
2017-12-27

  Nils-Robert
Julens finaste vinterdikt. Så bra.
2017-12-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Sagolikt mjukt och fridfullt faller dina ord de vackraste snöflingor.
2017-12-27

    ej medlem längre
ljuvligt nära skaldat
mjukt och fint.
2017-12-27

  aol
Underbart djupt nära griper texten tag i hjärtat.
2017-12-27

  Lasseman VIP
Ja tänk!.. jag hör tonerna och lyssnar till sagorna från himlen
2017-12-27

    ej medlem längre
Vackra sköra ord som faller mjukt på läpparna att läsa.
2017-12-27

  Marita Ohlquist VIP
Texten är vacker som en snöflinga landar mjukt i mitt sinne!
2017-12-27

    ej medlem längre
Skönfall, snöfall, vintern är på fall. Inbäddande, värmande ord!
2017-12-27

  StinaJ VIP
Vackert och stämningsfullt poetat.
2017-12-27

  stig wikman
VACKERT.
KRAM FRÅN DALARNA.
2017-12-27

  M.Eta
Lika vacker text som snöflingor är vackra i förstoring. Det har varit en grön jul hos oss, inte en enda flinga!
2017-12-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO