Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


När Metoo gräver sig ner till 1600-1800-talet


FLICKAN SOM SÅLDE BLOMSTERKNIPPEN

Hon var en ängens vildblomma,
ett vildhavre av maskrosbarn
med blonda lockar och blå ögon
som plockade blommor och knöto
i vackra knippen och kransar,
som hon sålde i häradets socken-
gårdar för livets nödtorft att för-
sörja sin sjuka mor.

Men många herrgårdsmän försökte
i utbyte mot bröd utnyttja henne
för sitt egna osunda behag där även
socknens präst,
häradets landshövding och länsman
ingick med bud.

Som hon aldrig gav efter utan istället
svarade med att hon skulle tala om
det för länsman i ett annat härads
socken,blev hon indirekt ett farligt
vittne som kunde förstöra deras
heder och ära även i analfabetism-
ens tidevarv.

Flickan som sålde blomsterknippen
hittades senare drunknad i en sjö
utan brottsmisstanke,
utan död genom olyckshändelse,
som blev den officiella notisen i
Länstidningen.

*




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 475 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-12-17 09:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP