Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Torghandel


Ett öppet torg och gummor i hucklen,
skrynkliga ansikten, plirande ögon.
Ivriga händer. Alltid fullt upp,
om de mot förmodan inte stryker dem
mot förklädet. De rör frukten
med en sådan fjäril att äpplena inte vet
att de varit där vid dagens slut
och skyarna skyndar förbi. 

Ibland står tiden märkligt stilla mellan skeva väggar,
små fönster med knaggliga glas.
Längst bort finns tröjor med trånga kragar,
en syntetisk senapsgul historia, ribbstickad
i en maskin som göms i en småländsk skog.
Numera talar man bakom händerna.
Nya tröjor läggs på hög, gula
högar som luktar rengöring och tvätt
bakom öronen och sex timmar kvar i en skolbänk
och skyarna skyndar förbi.

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 533 gånger
Publicerad 2017-12-17 11:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson