Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är en text till en låt som jag skrivit.


Julefrid

När julmaten har ätits upp, familjen ligger mätt
Då tänker jag på dom som inte har det lika lätt
Du som just har fått ett hemskt besked
Jag önskar dig en dag, ja en hel dag av frid och fred

Vi firar jul tillsammans vi är glada men jag vet
Nånstans sitter någon i sin ensamhet
En kakelugn som värmer vi har allt som vi behöver
Men nånstans finns det nån som vill att helgen ska gå över

Låt julen bli en tid då vi kan säga förlåt
Släppa det som varit, kunna blicka framåt
Så, Gud sänk dina vingar över alla krig
Och låt kärleken leda oss på livets stig

För nu tändas tusen juleljus
Och friden borde få ta över i vart hus
Vi ska ha det mysigt, vi ska vara med varann
Men alla har det inte så och därför gråter jag ibland

Det strålar en stjärna i oss alla
Håll modet uppe för den som vill falla
Vi ska öppna paket och dansa i en ring
Men jag tänker på dom som inte har nånting

Du som myser, du som fryser
I kontrasternas tid, vill jag önska julefrid!

Fridens liljor,
Poetissan




Fri vers (Fri form) av poetissan.se
Läst 871 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-12-17 17:32



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
Tänk det kunde varit jag tills kriget till sidan kom och allt förstörde.
Fin önskan
2022-11-27
  > Nästa text
< Föregående

poetissan.se
poetissan.se