Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

susen!

i plånboken finns en peng
sparad
- till morgondagens Hot Wok, mums

i övermorgon dag
får jag min garantipension

kyl och frys
tom-
dom-dom

mjöl, kikärtor med kikärtspad
sesamfrö, salt och olja, finns
och en bit jäst hittas snart i kylens fack

blandar till
en klimp
och kalljäser den länge

läser i väntan
skriver och tänker
och bligar ut på snön

snart nog rullar jag bullar
packar dem tätt i lergryta
för in grytan i kall ugn
och drar upp ugnen till högsta volym

väldoft och värme
fyller
mitt kök

en ostbit
lite senap
och inlagd gurka
gör susen!





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 460 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-12-17 20:10



Bookmark and Share


  Anya VIP
Man tager vad man haver...tänker jag när jag läser. Känner doften ända hit.
2017-12-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar kreativitet gör det mesta av det lilla!
2017-12-18

  Marita Ohlquist VIP
Fin text som sprudlar av kreativitet och glädje!
2017-12-18

  Rise Little One
Det doftar bakelse ända hit ;)
2017-12-18

    ej medlem längre
Kreativitet när den är som bäst. Underbart att läsa. Tack. :-)
2017-12-17

  Fulbergarn
klimp göt gött
2017-12-17

    ej medlem längre
Så ljuvligt det doftar om dina ord!
2017-12-17

  Monika A Mirsch VIP
... en kalljäst klimp i väntan ... och en julehälsning från din mormor i öst.
Fint har du skaldat om det som inte borde finnas, men finns ändå.
2017-12-17

  ULJO
En smak som nog gör susen
2017-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP