Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vi fick allt utan att be om de


vi fick så mycket

vi fick vårar vingar klippta redan innan vi gick
vi fick ärva generationers ok
vi fick ej gå på livets väg
vi fick en plats anvisad dikets nedre kant

vi fick trasiga skor
vi fick gyttja att gå i
vi fick en stämpel
vi fick den i pannan

vi fick svarta vingar
vi fick en kropp av stål
vi fick en själ som gråter
vi fick drogen som tröst

vi fick en knuten näve
vi fick blod som vårt ord
vi fick ångest som vår mat
vi fick näsan över vatten

vi fick det villkorslöst
vi fick inget tack
vi fick inget av det
vi skapade

vi skapade vår egen värld
vi skapade egna vägar
vi skapade våra egna värderingar
vi skapade mörkrets återvändsgränder

vi skapade svart och vitt
vi skapade varandra
vi skapade luft
vi skapade vårt eget öde

vi skapade samhällets etik
vi skapade samhällets moral
vi skapade ideal
vi skapade exempel

vi skapade arbetstillfällen
vi skapade yrken
vi skapade folkrörelse
vi skapade lagtext

Den ordblinde poeten 
Leo Rudolphzon 




Fri vers av Leo Rudolphzon
Läst 239 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-12-18 10:36



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja och vi fick din begrundande klara poesi och prosa att med våra sinnen i nosa... Tusen tack! :)
2018-02-02

  Alysse VIP
"vi fick svarta vingar
vi fick en kropp av stål
vi fick en själ som gråter
vi fick drogen som tröst"

Hela dikten är så bra, men just
de raderna berör mitt hjärta
Ord och meningar med så många
fria tolkningar och ändå känns allt
kristallklart
2017-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Leo Rudolphzon
Leo Rudolphzon