Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svar på Stefan Albrektssons dikt Till Nissa Blå från Dr. Extra-Lars Trikeau, stand-in


Julkort från Nissa: 18

Nissehult 18 december 

 

 

Nu, Extra-Lars, är dina fiskar varma!

om mina fålar rätt i spiltan bor

är du nog sämre än din storebror 

fast du försöker vara nice och charma

 

Jag är bekymrad om min bror och mor 

och tänker inte Lassa-Rätten harma

men vill mig sannerligen ej förbarma

om läkekonster som jag ej betror 

 

Jag litar inte på ert Zalve-strul

varken din brorsa eller du har helskägg 

ni är väl knappast ens av tomtesläkt?

 

Ni har en vätte-lik slags dialekt 

jag undrar om din bror gått in i fel vägg

och om det blir nåt släktkalas till jul?

 




Bunden vers (Sonett) av Nanna X
Läst 219 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-12-18 13:13



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Roliga fraser från en allvarsam tomta!! Där fick doktorn o doktorn sina fiskar varma, minst sagt... Man kan känna hur det rycker i skägget! Och nappar på vätte-spåret? Visst, något under-tomtiskt eller över-tomtiskt ligger misstänkt nära?!
2017-12-18

  Anya VIP
Fantastiska rim. Dagsaktuella problem med den berömda väggen.
2017-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X