Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julkort från Nissa: 19

 

Nissehult 19 december 

 

Min kära Tessa! snart kommer jag åter

det är ju julmarknad i Tomteby 

min bror verkar nu riktigt kry

dock mor förändrad så man bara gråter 

 

Hon spelar fotboll! vanan är så ny

att jag nog aldrig Dr Lars förlåter 

du kan ju tänka dig hur fel det låter 

när hon en heja-ramsa börjar gny?

 

Nu häromdagen fick jag kort från Dresden 

jag hoppas Nisse klarar skuggans makt

jag skrev tillbaka - ännu inget svar

 

Jag vill ju fira jul - men undrar var?

i Nissehult eller i våran trakt?

Hur har du det i jul, förresten?




Bunden vers (Sonett) av Nanna X
Läst 261 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-12-19 06:59



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Jo, är ju klart att tomtan vill fira jul! Eljest skulle hon nog ha blivit sjukare än sin mor?

Hoppas hela spridda bunten kan sammanstråla i Tomteby! Ty bort till Nissehult skulle väl vara i det närmaste ogörligt att få verkstans alla väsen påhälsandes?
2017-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X