Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gösta Berlings saga...


Selma Lagerlöf


Det är som en saga, hämtad ur Gösta Berling.
Kontakt med jourhavande präst- en fyllbult;
-" Ditta är nendast fyr atuta lamtal, lägg på".
Vem avgör akuta samtal? I synnerhet när ett
förstånd sviktar under påverkan av rus.
Kanske var det samma präst som beskrevs i
dikten sakristian, svinstia med en golvad präst
omgiven av otal tomflaskor.

Ny agnostiker kanske blir konsekvensen...




Fri vers av Johanne Rydgren Rilje
Läst 291 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-12-19 12:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje