Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svar på TrollTörnTrappans text Glöggig CelloSonett ifrån GammelTomtan


Julkort från Nissa: 20

 

Nissehult 20 december

 

Till Nissa 4

Trä-slottet

Tomteby

 

 

 

Min bästa Nissa! Härligt är att tänka 

att du kan njuta änkelivets lott!

Nisse i himlen har det riktigt gott

hoppas han ännu diktar till sin fränka?

 

Jag är på väg! på fredag ska vi bänka 

oss i den släde som min bror har fått 

av far! jag har ju haft det väldigt brått

och längtar smått i glöggruset mig sänka...

 

De är nyss hemkomna från lasarettet

både min mor och bror har vettet kvar

de kom igår, och vi drack Limoncello

 

Du gav finurligt tips om stråk av cello

jo - vättekraft kan vara underbar

men den kan också driva en från vettet...

 

 

PS: Har du tid får du gärna komma i förväg och hålla platser till oss på glöggserveringen! Det ryktas att apelsinrussin är årets smak, den kan nog bli rysligt populär! DS.

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Nanna X
Läst 286 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-12-20 08:43



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Låter både vettigt och tomtegott!! Limoncello biter skönare än de flesta glögger, utan att fördenskull russinskrynkla ansiktet med sin citron. Emellertid inget går upp mot de mörka registren hos vanlig cello :-)
2017-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X