Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det blir jul ändå

Den dagen ändrar ingenting
Trots att syrran har skiljt sig
Barnens far dog i cancer
Och nya karlar äter tomtegröt
Exen smyger in så fint
Ungarna har blivit stora
Att bortskämda barnbarn kommit till
Trots att VÅRA barn inte alls var så ouppfostrade
Blir det jul
Trots att alla hus är sålda
Och julsakerna lämnades till Röda Korset
Att mormor är senil
Och morfar blivit elak
Att flickvänner bestämmer
Att förälskade söner
Inte firar jul med oss
Att snön smälte
Och julgransfoten kom aldrig fram
Vi struntade att köpa gran
Köper inga julklappar heller
Skickar inga julkort
Det går att sms:a
En app med ho ho hoande tomte
Att det går lika bra
Att ungdomarna vägrar skinka
Veg vegan och laktosintolerans
Julematen består av grönkål
Med några fikon på
Att inte få plats i en liten etta
Ingen städar julefint
Vi hyr en kollonianläggning
Vi håller ihop
En del är ju ensamma
När julaftonen tränger sig på
Bryr sig inte omständigheterna
Det blir jul ändå






Fri vers av Sommarina
Läst 262 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-12-20 23:00



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Så fantastiskt uppräknat med bravur och säker framtoning! Hurra vad bra skrivet och tänkt!
2017-12-30

  PersonligaSusann
Känner igen mig i mycket...
Önskar dig ett gott slut och Gott Nytt År!
Kram ??
2017-12-30

  Bo Himmelsbåge
Hoppas att Julen blev ljus och njutbar ändå, trots en del mörka förtecken!

Önskar Dig Ett Gott Nytt År!

Hoppas att det blir bättre än det gamla!
2017-12-28

  Anya VIP
Fasen så bra. Jaa allt är inte som det visas i reklamen. Gillar mycket.
2017-12-22

    ej medlem längre
Julen är på gott och ont - där finns vackra pärlor av gemenskap och förfärligt ensamma hål.
2017-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina