Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skammen går på torra land

Skammen går på torra land

Nej; den sköljer i stora vågor över vårt torra land

Är det inte ofredande och våldtäkter mot kvinnor;

så är det skatteflykt av svenska företag,

stöld av värdefulla föremål ur myntkabinett.

och mot etniska grupper i samhället,

samt njugghet mot sjuka,

som får sina vårdinsatser indragna,

eller njuggt beviljade

Ja skammens flod sköljer in över landet,

dag efter dag i olika vågor

Jag säger som Astrid Lindgren:

"Hur kunde det bli på dette viset ?"




Övriga genrer (Satir) av Valter Örn VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-12-21 05:31



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Och samtidigt finns
Motsatsen till skam.
Som gör det värt att
Leva, men inte säljer
;)
2017-12-21

    Elisabeth Nilsson VIP
En skam för Sverige, ett bra uttryck.
2017-12-21

  Marita Ohlquist VIP
Sorgliga saker händer
än i våra dar minsann
det finns alldeles för många
som inte känner någon skam
2017-12-21

  Fulbergarn
man kan undra

2017-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP