Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du känner nog igen dig.


Till en poet

 

 

till synes blyg och skygg

men tungsinne hans inre bär

längtar att vara trygg

med någon han har kär

 

filosofiskt grubblande om livet

det gäcksamma som illa grinar

det är ej allom givet

oturen i ansiktet flinar

 

en skriftens man han är

fattar gärna pennans skaft

med möda och besvär

ord han en gång haft

 

kort och koncist i miniformat

finurligt och sinnrikt

nästan så han går ner i spagat

ord av betydelsefull vikt

 

naturen gärna han vistas i

som balsam för själ det är

det ligger något däruti

trädens sus och djuren där

 

i poesins värld han trivs

som fisken i vatten

alltid man får nåt till livs

ävensom bakom ratten

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 404 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-12-21 13:40



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Ord i
rättan tid
där orden
fick verkligt
liv i Ditt driv!
TACK*****
2017-12-26

  Valter Örn VIP
Det var fint formulerat :)
2017-12-26

  angela Täubert fd Jansson VIP
Jag kände igen honom!
2017-12-22

  Judas Ekholm VIP
Fy fan vad bra! Och jag älskar att du Rimmar! <3
2017-12-21

    ej medlem längre
Fint, lycklig kille
2017-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP