Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förfäderna

Att de fortplantade sig var ju själva förutsättningen
för att vi skulle få existera

Att de jobbade för att vidmakthålla och förbättra världen
gjorde den beboelig och angenäm för oss

Med sin nyfikenhet och kreativitet utökade de vår kunskapsbas
och gav oss konst som berikar våra liv

Visst gjorde de många misstag, ställde till med krig och elände
rubbade balansen i naturen och gav oss bekymmer

Men framför allt i gott sällskap med växterna och djuren
förverkligade de det som tycks vara målet

för den process som inleddes när ett stoftmoln i rymden
började komprimeras till den planet som är vår Jord

Liv
liv
liv




Fri vers av stenhur VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-12-21 21:44



Bookmark and Share


  ULJO
En historielektion minsann.
2017-12-22

  walborg
Tankar och minnen ...
2017-12-21
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP