Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Söndagnatt

Gatorna hämtar andan,
väntar på måndagsklackar.
Lamporna ovanför hänger i långa linor;
de vaggar nervöst.
Nedsläckta fönster så långt ögat kan nå;
innanför fylls och töms lungor
– små som stora.
En bil skriker i fjärran.
Kanske sitter där en kriminell,
med adrenalinet i gommen.
Vad har du nu ställt till med?

Stjärnorna står på tå.
Månen ler belåtet
bakåtlutad i sin himlafåtölj.

Kyrkklockan fuskar med visarna
och lekplatsen är tom.
Den stora eken står tyst
och dricker hundra liter vatten.

Jag, också en vattenbehållare,
ligger i sängen och förintar mig själv
bortskämd med tystnad.

I örngottet trängs funderingar,
alla ivriga att anfalla tinningen.
Ögonlockarna gläntar och suckar
som åldringar bakom fönster.
Tygerna, som så svalt och ömt fångade mig förut,
slickar nu med brinnande tungor.




Fri vers av Valdemar S
Läst 183 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-12-22 10:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valdemar S
Valdemar S