Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ritad och broderad 1960.


Min egen lilla tomte

 

Min lilla tomte tänder två ljus

för femtiosjunde året i rad

Det skapar stämning i mitt hus

medan mörkret vilar över min stad

 

Bilden är av mig konstruerad

när jag var blott sexton år

Av mig också broderad

Varje år plats på väggen den får

 

Minner om vinter snörik och kall

uppskattat när man var ung och frisk

Nerför på skidor man stod pall

våghalsigt och på egen risk

 

Nu får man nöja sig med att titta på

och stundtals klaga på vårt milda väder

Annat var det i ungdomens Luleå

med många vådliga mopedräder

 

Åter till tomten stående på kistan

som önskar er alla rofyllda dagar

Hoppas ni får något på önskelistan

och mätta nöjda julmagar

 

GOD JUL!

 

© Kjell Åhsberg

 

 




Bunden vers (Rim) av Kjell Åhsberg
Läst 462 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-12-22 16:07



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Varmt tack, för denna underbart sköna Julhälsning i rimmad fin form, samt
bilden av den mycket fina Julbonaden, egenhändigt ritade och broderade,
som förgylltt Er Jul i många år!
Detta visar att Du har många, kreativa strängar på Din konstnärliga lyra!
2017-12-28

  Respons VIP
En fin julhälsning!
2017-12-27

  ULJO
Så bra skriftat
2017-12-27

  Chawa VIP
En sann konstnär är du på många sköna sätt. Tack för fin julhälsning i både ord och bild! God & fridsam Jul!
2017-12-23

  Ann V Åhsberg VIP
Hjärtligt Tack Kjell för denna fina dikt broderad i nostalgins and i ord och bild! F.ö. en mycket fin julbonad.
2017-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg