Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Sera, var du än är


får du någonsin känslan
av att allt är sprunget ur ingenting?
får du någonsin känslan av
att världen ligger vid
våra fötter allena?
drick Bourbon med mig.
bara ett glas
så ska du se att vi båda härstammar
från en och samma galax.

du tittar ut över The strip,
låter neonljuset trafikera
hjärtvibrationerna mellan oss.
varsamt försöker du kila
in din hand innanför min lunga
och ur alkoholångorna skymtar
en silhuett som är lika artificiell
som oddsen för vår gemensamma framtid.

men ändå slutar jag aldrig att le.
aldrig slutar jag betrakta din utarbetade
käke.
aldrig släpper jag taget om dig.
aldrig kommer jag lämna bort dig
till skuggorna.
för ingen låter mig dricka mig själv
till döds,
ingen absorberar våra sista
gemensamma
andetag
som du,
min älskade Sera




Fri vers av henke_r
Läst 588 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2017-12-23 00:31



Bookmark and Share


  SatansSon
snyggt!
2018-01-13

    tehdog
de här orden gör sig så tungt och starkt i den här texten. "för ingen låter mig dricka mig själv
till döds,"

välsnidat!!
2017-12-31

    ej medlem längre
Tack för en text som höjer sig skyhögt över alla andra!
2017-12-31

    ej medlem längre
Jag blir lite kluven (på ett bra sätt) inför den här texten. Dels vilja vara en Sera. Bli tillägnad detta fina. Men så känner jag röken från en cigarr..en älskad flyktighet. Rökens hand i lungan.
Det är väldigt bra!

2017-12-29

  Maria Marängsviss VIP
Vemodsvackert.
2017-12-28

  i af apa
Buona Sera! The Strip- världens nollpunkt, efter det kommer Ingenting. vackert . melankoliskt som livet självt
2017-12-27

  DavidM VIP
Wow. Det är flera rader som fastnar. Eller rättare sagt hela texten. Skickligt, snyggt och berörande.
2017-12-25

    ej medlem längre
Tokvacker hyllning.
2017-12-25

    ej medlem längre
både sorgset och skrämmande
det går inte äga någon
ens en utarbetad käke

går det älska någon alls

2017-12-24

  Kungskobran VIP
Lysande ,
måste läsas flera gånger för att absorbera alla intryck och eleganta vändningar
2017-12-23

  alicja lappalainen VIP
En vacker och vemodig eloge till en annan människa och det förflutna .
Bilden ger övertygelse om jagets existentiella kausalitet av det som finns utanför oss.

2017-12-23

  Goraxy 89 Orion VIP
Absolut Telepant skriftat med knorr på !
2017-12-23

  objekt3
eau de vie
2017-12-23
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r