Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till Nissa 24 i Nanna X adventskalender [med text av Nisse Blå & musik av Trisse 23, insjungen av Tessa 18, ackompanjerad av Prisse-septetten]


JulSchlager från BlåTomten

 


ligger här halvt utslagen

en minut av år

i din wellpapp inslagen

regnbågen tycks grå



julen smula avslagen

-tassar tå?? -åhå!

tomte-TV påslagen

i varannan vrå



färdigsållat uppslagen

väljer ett + två

matt men icke nedslagen

hästen travar på

minns snart alla bakslagen

snett, når fram ändå



?!?



mellanslagen saknar er

...väntar på ridå...

sammanslagen utfyllnad

välkomna hit då



!?!



guldstjärnan blir svårslagen

från en mörk platå

utsikten syns storslagen :

slotten väldigt små



biter vindil kylslagen

dock Dr. Trikeau

feberdimman timslagen

Dresden släden nå



längtar nästa tillslagen

drar du kort tarot ;

skiftar ständigt inslagen

dåren trollar blå

hyacint just utslagen

spelar cellons stråk

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-12-23 11:18



Bookmark and Share


  Anya VIP
Innehållsrikt och fint rimmat.....jaa inte som julskinkan då rå. Bra att Nisse blå kommer fram. Kul att du hakade på Nanna X julkalender.
2017-12-24

  TrollTörnTrappan VIP
Dinkelkakor & BrysselkålBroccoli, oLivoljor & limonCello... icke riktigt på kanelen alls. Hälsar jag så glatt från sockernötens försurade PH-värde - försöker bli lite mer Basisk.
2017-12-23

  objekt3
charmigt väldoftande
2017-12-23

  Nanna X
Nissa hälsar att hon tackar för denna smått kryptiska inbjudan och att släden till Dresden avgår i morgon
2017-12-23
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP