Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

God Jul!

Till alla er som skriver

för Poeters läsekrets

och älskar litteratur

i skilda former!

Det blir så goda möten

när vi någon gång har setts

och insett att vår spännvidd 

helt enorm är.

 

Det handlar ju om rimkonst

om kärlek, erotik,

om längtan och om Gud

och vanlig vardag

och trots så många dikter

är var och en unik

- en glimt ur var poetväns

memoardag

 

Jag gläds att vara med

i en lyrisk cyberby

och läsa det ni skriver

till oss alla

och få en liten smakbit

ur en litterär meny

med rätter heta

liksom mera kalla

 

Jag tackar er för året

och hoppas att ni får

en jul med mat och gran

och allt ni önskar

Må nyåret bli lyriskt!

Det tror jag och jag spår

en sommar när som

diktens ängar grönskar.

 

 




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 646 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-12-23 23:13



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Tack själv Peter. Håller med dig att det är så trevligt att få vara medlem i Poeter och få känna så många trevliga vänner. God fortsättning och gott sluta på året.
Nils-Robert
2017-12-25

  lodjuret/seglare VIP
'Lektyr för resan' har fått innebörd, tänk bara på denna som rika skörd, av ordens och hjärtats rikedom, en som plötsligt väl bara kom, för var dag av håll o ej blott 'nederbörd'.
2017-12-24

    ej medlem längre
Tack det samma hälsar
Pelle & Cecilia
Skrivmaskins-Jenny
och
Bröderna Smuts!
2017-12-24

  Eva Langrath VIP
Tack Peter för denna fina juldikt och hoppas vi kan få till en poetträff på det nya året.
2017-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP