Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett svar på TrollTörnTrappans text JulSchlager från BlåTomten. God Jul alla poeter och tack för fint samarbete kring kalendern! Boken är under arbete...


Julkort från Nissa: 24

  

Tomteby Ren-Släd-Hangar, 24 december 

 

Min älskling Nisse! nu far vi mot Dresden 

ja jag vill inte vänta en sekund 

jag saknar dig av hjärtat varje stund 

och jag är orolig för dig, förresten 

 

Jag undrar så om den där Trisse-Prästen 

är till att lita på, om han är sund? 

Han verkar sövande, som en Jon Blund? 

Vi tar vår Doktor med! och Eljest-Besten! 

 

Det är en Magisk Släde som du vet

så resan går med stjärneljusets fart

vi stannar tiden, nuet blir till då

 

Det ska bli underbart att mötas snart

få fira jul tillsammans, vara två

inunder stjärnehimlens evighet!

 

 

Din Nissa

< 3 




Bunden vers (Sonett) av Nanna X
Läst 388 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-12-24 09:25



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Förtjänstfullt gnistrande final...!

Även om man inte får veta om de verkligen återfann varann -så känns längtans upplopp gott!

2017-12-27

  TrollTörnTrappan VIP
Åhå, i ljuset av "prästen" så blir Dr.Trikeau plötsligt relativt tillförlitlig!?! Vi får väl döpa om kusinskuggan från Trisse Blå till Trisse Blund...!
2017-12-27

  Ingela Svenson VIP
ja den tiden den tiden; inte är den lätt att förstå. Kan det vara så, att den blir till genom att stilla stå? God Jul!
2017-12-25

  TrollTörnTrappan VIP
Så härligt! "nuet blir till då"!!
2017-12-24

  Anya VIP
Åhh vad romantiskt. Fantastiskt att du rodde hela kalendern ut. <3
2017-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X