Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

567."I LIVE FOR THE DRAMA!"

kvällen...
utanför fönstret många Julljus
och i dem skyndade steg framåt och
ett kort steg bakåt...Rytmiskt!
armarna sträckta...skedar knivar gafflar
knackar på tänderna...rusar att sätta
en bit av det dagliga livet i munnen...
vinden gungar en Lykta... snål flamma
... av GLÖMSKAN...
hoppar tröttsamt på asfalten...

Tystnaden utelämnar slöjan av känslor
"LET's BE TOGETHER!"
runt alla dessa trötta ben...
de ligger orörliga...

LJUD AV DINA LJUS
"I LIVE FOR THE DRAMA!"
OH!ÄR OROLIGT I MIG!!!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN JESUS KRISTUS!
LEV EVIGT I ALLT OCH ALLA!AMEN!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Lollitta VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-12-25 08:32



Bookmark and Share


  Ronny Berk
Den talande tystnaden ...
2017-12-31

  Annie b'larsson VIP
Du skriver med hjärta och värme.
2017-12-25

  Annie b'larsson VIP
En mystisk dikt om julen och det som rör sig kring den, som avslutas med en gratulation till Jesus på hans födelsedag den 25 december. Varför inte. Jag kan gärna instämma i den gratulationen. - och dina texter gör mig nyfiket intresserad.
2017-12-25

  petter rost
Du ser! Och många gånger ser du det vanligen inte så synliga, och du skriver fram det till påtaglig närvaro – det absurda. Ord, formuleringar, bilder som ofta gör mig andlös – som hela den inledande strofen här: vilken framställning av den kväll som heter julafton, då bl a
"vinden gungar en Lykta... snål flamma
... av GLÖMSKAN...
hoppar tröttsamt på asfalten...".
I min självvalda frånvaro av jul känner jag mig väldigt hemma i oron som finns i din dikt – en oro större än all världens helger.
2017-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Lollitta
Lollitta VIP