Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
som jag lagt nyss - minst sextio år gammalt - före min tid...


Sagan om det TomteRutiga Pusslet

 

 

 

 

Det var en gång ett pussel som saknade bild. Åtminstone tills någon började lägga pusslet.... då framträdde bilden bit för bit. Tomten tycktes komma från själva ramen, märkligt utbytbar. Barnen stod redan i sitt halvfärdiga fönster och väntade.... De bodde mitt i 50-talet; hade ingen aning om vad datorgrafik är.

 

Någon håller på hela juldagen att lägga. Trä passar nästan i trä. Pastellfärgade  takbrädor blickade ned mot pastellfärgad snö. Morfar kikade upp mot marken. Äntligen färdig ser man bara pusselbitar när man blundar. Gamla stjärnbestänkta lyktskenet funkade fortfarande. Blott tvåhundra var bitarna, fast hängde ihop med gott om luft emellan.

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-12-26 02:10



Bookmark and Share


  Anya VIP
Vilken fin text och bild till. Kul med pussel. Mycket fint blev det.
2017-12-27

  lodjuret/seglare VIP
Bon (apetit!) A. D.
2017-12-26

  TrollTörnTrappan VIP
Precis! Finfint uppfattat!!
2017-12-26

  majola VIP
Bra beskrivit om mödan med att lägga ett pussel man inte vet vad det ska bli och vilken fin bild det blev.
2017-12-26
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP