Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hund, Keleb och hjärtat


Obedd följeslagare hack i häl
obedd följeslagare
genom lugn och genom yr
följer och förföljer
alldeles obett

Det hundlika nosandet i hasorna
väck schas!
jag kommer inte ängslas för att ge dig
en spark i magen
ett stålhättat slag
och du gnyr kvider vältrar dig
reser dig
reser dig igen och stirrar med vädjande ögon
ögon stirrar stora
du vägrar kuvas i din strävan att förbli kuvad

Det är därför det sjungs
nej rosslas
på sista versen
en sista vers som pågår
genom dagen och genom nätter nedmejade i blod
hörs detta rossel
det förföljer mig
rosslet förföljer mig
jag kan inte fly

Jag säger vilken tur vilken lycka
att jag inte kan fly




Fri vers (Fri form) av Cugel VIP
Läst 521 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-12-26 14:09



Bookmark and Share


  Anya VIP
Stark text om ett möte med en hund. Otäckt framställd. Kanske är hunden en metafor för sitt inre jag?
2023-03-29

  morgonstjärna VIP
hm Cerberus du skriver om
Karons jycke

eller är det jaget?
2018-05-10

  Cugel VIP
Är det inte hebreiska? Att hund och hjärta har samma rot?
2017-12-26

  Larz Gustafsson VIP
"Keleb" betyder hund på arabiska.
2017-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Cugel
Cugel VIP