Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så ringde det på dörren


juldag

en märklig jul
närstående
på sjukhus
och i influensasängen
rätt ensamt
i ett nystädat hus

helt okej
tycker vovven
och frossar i julmat
skinka korvar köttbullar,
sillen laxen ålen är inte så noga
inte heller den nygravade makrillen
vi har lite olika smak
han och jag.

men det finns höjdpunkter
som julottan i Frillesås kyrka
och att jag prickade rätt med julklappar
till barnbarn och plastbarn

så ringer det på dörren
hoppet tänds
kanske någon att dela
eftermiddagskaffe med

en okänd kvinna på bron
har du en traktor
vi har kört ner bilen
och fastnat i en gräsmatta

fick upp bilen
räddade deras juldag
min blev
en aning blöt

var lite svårt
att dela deras glädje




Fri vers av tom boreland
Läst 327 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-12-26 18:21

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  anits VIP
Fint skaldat om det som hände dig på juldagen.
2018-02-04
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland