Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

linjer

Jag såg det just nu
Det går inte att blunda
Tiden skyndar ikapp 

Kinderna hänger
runt nerdragna mungipor
Linjer framträder tydligt

Ett finmaskigt nät
inramar
vattniga ögon 

Imorgon
blev idag
som är igår...

Den lilla flickan har ömsat sitt skinn
Men hennes fjärilssnabba hjärtslag
fördolda
klappar alltjämt
innanför livets uppmärkta konturer

djupa sprickor
breda dalar
bottenlösa brunnar 

Se förbi
och igenom
ana 

Hon leker tafatt med
ögon mörka som  skogstjärnens yta
mötandes solens sommarstänk

Klänningskjolen böljar med vinden
runt bara ben när hon enkelt och lätt
springer och hoppar

i ett nu

Så självklart 

Så säkert

Så evigt

 

 

 

 




Fri vers av LindaBirgitta
Läst 240 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-12-28 22:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LindaBirgitta
LindaBirgitta