Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintersagor

Vita vintervindar
svepande själar
flickan vid månen
söker kärleksljus
rimfrost i gryning
stillsam vördnad
horisontens budskap
känslors vilda rus

Vinterros i snö
plockas i glansen
själens längtan
kyssar och smek
pojken i släden
finner sin önskan
då midvinternatten
bjuder sin lek

Änglarna rör sig
i pudervit snö
flingorna faller
mot glansig parkett
barnasinnet lever
vid isiga minuter
mötet på heden
så kärleksfullt rätt

Snölyktans skimmer
för frusna själar
kastar sitt sken
vid kärlekens strand
pojken och flickan
mötet på barriären
vintersagans skönhet
sträcker ut sin hand

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 700 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2018-01-08 08:49



Bookmark and Share


  Jan Johansson
Att kastas in i din poesi är ett uppvaknande för mig
2018-01-19

  ResenärGenomLivet VIP
Efter en sån här vacker dikt längtar man faktiskt efter snö...
2018-01-11

  Änglaögon
Vacker vintersaga...
2018-01-11

  Salvation Pepper
"Vita vintervindar"

Bara det är så fint!
2018-01-10

    ej medlem längre
Underbart..
2018-01-10

  Lars Hedlin
Jätte fint skrivit :)
2018-01-09

  morgonstjärna VIP
så vackra rader om kärleken i vinterns snöiga sagoland.
så vackert präntad med din penna.

2018-01-08

  Nils-Robert
Jättefina strofer om kärlek i vinternatt.
2018-01-08

  stig wikman
HÄRLIGT.

Kram till dej .
2018-01-08

  Stay Golden
Som en underbar lektion i vinter-poesins land <3
2018-01-08

  Blomma-Stjärna VIP
tack för vintrig värme - jag intar med glädje de bilder som din sköna vintersaga manar fram!
2018-01-08

  Lasseman VIP
mästerligt skrivet min vän..
2018-01-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Sagolik vinterberättelse, som värmer inombords. Du är fenomenal på att skriva magiska dikter i rim.
2018-01-08

  Eva Langrath VIP
Vacker vintersaga
2018-01-08

  Eva Helene VIP
En saga i vitt, så vacker med magi.
2018-01-08

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text
mig till stort behag
skänker mig värme
denna kalla vinterdag.
2018-01-08

    ej medlem längre
Tack för en stund i dagen då värmen och glädjen sprider sig när jag läser din vackra dikt.
2018-01-08

    ej medlem längre
En magisk upplevelse får vi läsare och alla vi skulle hjärtans gärna vilja uppleva din text.
2018-01-08

    ej medlem längre
Lite magisk vinterstämning. Tack!
2018-01-08

  Maria Sundelin VIP
Får mig att tänka på en blandning av Narnia och flickan med svavelstickorna.
2018-01-08

  lodjuret/seglare VIP
Begärlig sätt att börja dagen, en dikt eller två gör gott för magen...
2018-01-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO