Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utsiktslös besiktning

 

Alf träffar Berra på stan.

”Du ser gla’ ut ida’. Pigg också”, sa Berra.

”Jo, har hittat drömjobbet”, sa Alf och gjorde tummen upp.

”Skönt att slippa gå arbetslös. Va är’e för jobb?”

”Ska starta en bilbesiktning.”

”Bilbe… Låter dyrt. Me’ lokal och så.”

”Inte alls. Varken lokal eller verktyg behövs.”

”Men … Nu fatta’ ja int’. Visst måst’ man …”

”Nä, nä, nä. Jag behöver inte ens se bilarna. Så, varför lokal?”

”Du skojar?” Berra försökte sig på ett skratt.

”Kan försäkringsläkarna besikta människor utan att träffa dem, så borde man kunna besikta bilar utan att se dem. Eller hur?”

”Har’u blitt helt koko? Lika knäpp som läkarna. De är en skam för kåren.”

”Tycker du?” Alf sjönk märkbart ihop. Ansiktet stelnade. ”Då måste jag alltså fortsätta förnedras hos Arbetsförmedlingen. Måste gå. Hej!”

”Hej!”

Berra sa tyst för sig själv, ”Int’ trodd’ ja’ att Affe hade blitt så galen av att gå arbetslös.”

 

© Kjell Åhsberg




Övriga genrer (Satir) av Kjell Åhsberg
Läst 477 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-12-28 14:28



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
kbt-behandling på skype också vanligt !!! allt handlar om en torftig, mekanisk, utarmande människosyn. gillar detta !
2017-12-29

  ULJO
Som sagts du borde bli politiker
2017-12-29

  Öknens Ros VIP
Träffande satir, människor behandlas hänsynslöst i dagens samhälle.
2017-12-28

  Ann V Åhsberg VIP
HELT SUVERÄNT ... Där satt Den!

Du borde bli Politiker!
2017-12-28

  Chawa VIP
Den träffade! Jaa du, det är märkligt och sorgligt att omsorgen och värdet på bilar verkar vara större än på människor...
2017-12-28

  Bo Himmelsbåge
En kraftig och välriktad känga med
(s) pik, åt våra myndigheter och läkare, som anser att bilar måste besiktigas okulärt med ögat,
men inte människor...!

Månntro´att vårt teknokratiska samhälle gått riktigt snett...
när mekaniska bilar visas större intresse och omsorg, än levande människor...!



2017-12-28

  Respons VIP
Bra budskap med en väl inplanterad ironi-
2017-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg