Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

öppna och stängda dörrar

Vi bor på vad som måste vara en av världens fredligaste platser, min hustru och jag. Hit kan man inte komma med bil. Hit kan man bara komma till fots och med båt. Så vi lämnar alltid dörren olåst.

Och skulle någon klassisk inbrottstjyv råka förirra sig hit, när vi inte är hemma, är det faktiskt för honom bara att kliva på. Han skulle inte behöva göra sönder något med kofot för att ta sig in.
Och hos oss skulle han inte heller finna något materiellt av värde att stjäla. Inga dyrbara smycken, telefoner eller andra elektroniska apparater, inga pengar i madrassen.
Här finns värme, kaffe, öl, bröd, ost och lite vin. Tjyven är välkommen att smaka.
Kanske är han kvar, när vi kommer tillbaka.

Nej, klassiskt tjyveri skrämmer oss inte.

Det finns värre saker.
Det finns folk, som vill kunna hacka sig in i våra själar och därigenom påverka oss.
De vill få oss att hata vissa av våra medmänniskor och grannar.
De vill att vi senare skall stå i den skränande folkmassa, som jublar, när stövlar defilerar, när midgårdsormar som stödtrupper svansviftande krälar upp ur sina hålor, när viss makt skall vråla från tribun.

Bevare oss.
Från slödder och avskum skyddar vi oss.
Dubbelreglar de mentala dörrarna.
Beväpnar oss med kramar.




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-12-28 15:22



Bookmark and Share


  Minkki VIP
som Tove Jansson, dörren året runt olåst på ön och mental front mot defilerande stövlar... Tack för texten! Hoppas den uppmärksammats, de lästa gångerna är förunderligt få
2018-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP