Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyårstider

När nyårsnatten sjunker
då minns man allt det där
saker som berörde stort
och vännen man höll så kär

Våren där i backarna
där sipporna stod i glans
och sjöng till tidens ära
när lyckans kärlek vanns

Sommaren som var så skön
på stranden vid ett hav
nätterna kring fullmånen
som känslostormar gav

Dansen där runt stången
hela midsommaren lång
och blommorna de sju
de fanns i en kärlekssång

Höstens vackra färger
när löven föll mot marken
och stunden i skymningen
på bänken där i parken

Vinterns lek och gamman
på klart och fruset vatten
stjärnorna där på himmelen
som strålade om natten

Dansen där kring granen
som var så väldigt kul
att umgås så med vänner
det bjuder en riktig jul

När nyårsklockan klämtar
vid årets sista minut
då höjs champagneglasen
och året det tar slut

Nu återstår det nya
som skrivs på blanka blad
om kärleken står i fokus
ja då blir människan glad

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 407 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-12-30 10:31



Bookmark and Share


  Lars Hedlin

God Fortsättning :)
2018-01-09

  ResenärGenomLivet VIP
På nyårsafton ser man både bakåt och framåt och är hoppfull om vad det nya året ska innehålla...fint rimmat...
2018-01-07

  Eva Langrath VIP
Fin ordkompostion och ett Gott 2018 till dig
2017-12-31

  Anya VIP
Jaa 2018 är ett blankt blad. Hoppas det blir ett bra år. fint poetat.
2017-12-31

    ej medlem längre
Snyggt komponerat med fina rim..
2017-12-31

  Karina"Kia"
Du fångar alla årets alla kvartar och du skriver in stundens fina som året som gått vi bugar över vad vi fått under året och niger vackert in det nya året 2018 pånyttfött vi ska leva livet ut igen...

Hopp!
2017-12-31

  Eva Helene VIP
Tankar inför ett nytt år, så fint! Ja tänk om bara kärleken finge råda!
2017-12-30

  Ingrid Trolle
En underbar nyårsdikt,
som jag ska läsa om, - och
läsa om, många gånger
för jag bokmärker den!
Ett GOTT och LYCKLIGT
NYTT ÅR med mycket
inspiration önskar jag dig!
2017-12-30

  stig wikman
VACKERT ULJO.

Gott nytt år
I poeters spår.

KRAM FRÅN STIG.
2017-12-30

  Stay Golden
Lovely
2017-12-30

    Elisabeth Nilsson VIP
En väl sammanhållen och finstämd dikt, där årstider flätas samman för året som gott.
2017-12-30

  Solstrale VIP
Du ULJO stig Wikman kan få läsa era nyårstal till folket tycker jag ni är så duktiga på detta omfamnande juva djuplodande vackra omhuldande sorgsna livsbejakande hjälpsamma frambringar ni själ i var stavelse! Sänder denna kommentar till ULJO så han också får detta välförtjänta beröm!
2017-12-30

  Solstrale VIP
Varför läser de Viktor Rydberg när dina text borde läsas för alla och en var... Makalöst vackert du skaldar!
2017-12-30

    ej medlem längre
Du knyter ihop året med vackra slingor av poesi och som alltid berörs jag av budskapet mellan orden - 'var rädd om kärleken och förlora aldrig livskänslan.' Tack!
2017-12-30
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO