Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så gick det till


båtköp

när solen gjorde ett snabbdopp
styrde vi sydväst
jag stod vid ratten
det snarkades från ruffen
ringde upp tog ett snack
med ester på öa
blir makrill i morron

garnen var plockade akterut
välen i ändarna
bara att köra ut
vi gick förbi farleden
innanför fladen
tysklandsfärjan strök oss akterut

körde ut garnen
lite sent på säsongen
mycket maneter

vinden ökade från ost
vi drog i förtid'
en länk med maneter
en korg stor makrill
i sista änden

liten båt
för sådant fiske
i skitväder

farsan, vi åker upp till Åstol
och köper Birgittas båt
vi stampade oss hem
i en ökande ostavind
drack nytt kaffe
och åkte

två månader senare
var ejdern valborg
hemma




Fri vers av tom boreland
Läst 324 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-12-29 20:55

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  anits VIP
Spännande och fint skaldat om en dag i ditt liv.
2018-02-04
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland