Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fall

 

 

 

fjäderdunsblommor
bäddar in


smälter i möte
stiger upp ur bädd


svävar
morgonlätta
i ängsvidas sikt

 

isvandrare
möter soltassar
följer med vakarögon
viddernas oändliga

 

den skådande sluter ögon
följer rörelser
strör dofter in i eld

 

kamfer renar andningen
så hårt hållen tillbaka


andning
dansar mjukt i kammarens släckta

 

tänder en gnista hopp
i denna minnenas sjö
skapad av tårar

 

silvermoln breder ut slöjtäcken
allt är bidan


bida


bida


stilla


ekar samlas i lunden
snidar
med cinnober
guld

eldarnas mening


mjukt tassar
ett moln


håller en droppe i sina fingrar
så varsamt  så varsamt


droppen skälver
måste jag


molnet det tassande
nu stilla
ler bejakande säger
far väl min vän


fall droppe fall havet tar emot dig
fall droppe fall du blir havet


droppen viskar med glitter
så faller jag farväl min vän
vi ses snart igen
när jag stiger upp ur havsbädden


molnet det nu
helt stilla
ler
det gör vi


i den stunden skingras molnet
sluts fritt in i blås vida omfamningshand

en droppe
ses i molnfingrar

 

glömda
varsel
vilar stilla i knuthand


fingersnören hårt åtdragna
vissnar sakta


så sakteliga

 

fall
droppe
fall
du är havet


jag hör de törstande ropa
droppe faller
in i svar


kvinnan står
med ekon i handkorgar
vid randen
av fallets
regnbågskaskader


följer tonvävar

skimra

skimra

toner ur bergets guld

kvinnan sträcker händer
in i moln

tar steget

randen sluter cirkeln om


i cirkeln hörs
en kvinnas stämma

älskade man
varför gömmer du ditt ansikte
när solvinden bär
hoppets strå


känner du inte nattregnen väta ditt ansikte

mina tårar
är det

jag frågar dig vind


vilka dofter
för du med dig


farväl eller

åter seende

skall jag en gång få leva

 

sjövida råmar
isspeglar
bär bleka slöjor
natten viskade linjer ini

jorden
andas smältande in


under

under

sker i varje steg


flyg


flyg


lilla fågel flyg

du är alla
himlars himlar

fall

fall

lilla droppe fall

du är alla havens hav

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 254 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-12-30 14:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Innerligt, levande och nära känner man havet och alla dess skiftningar. I en enda droppe fångas allt. Så vackert!
2017-12-31

    ej medlem längre
Vacker text.
Vinden har nog fått bära med mig oändligt med våra frågor...
2017-12-31

  Goraxy 89 Orion VIP
Otroligt skön läsning igen VILKA BILDER WOW - Himmel och Hav - Fågel och vattendroppe. Vem är kvinnan med ekon i sin korg som sträcker sina händer in i moln? Undrar om det kan vara moder Jord?
-
Tänk att man kan vara droppen som fyller Haven !

2017-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser