Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hamnskiftarens dotter.

Hon bär gråskalig mantel
den täcker allt hon är,
att aldrig blotta ögat,
sminka över, allt som är kärt
gömmer undan minsta yttring,
minsta ord av misär

Hon växlar hud, byter skal
ömsar skinn och inget nytt förnimmer
eller ens tyder på att hon äger en själ,
en växelvarm kallblodig ängel
fallen för långt
hon verkar le vid fara och gråta när kär,
lever i doldom, i glömda väggar
klöser reptilhjärtat sönder allt i dess väg

Men hennes läppar längtar ömt
efter någon som ser igenom,
som starkt kan ge sig hän
för att öppna hennes inre
och låta sanning segla i lä.




Fri vers av Krankenhaus
Läst 382 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-12-30 21:25



Bookmark and Share


  Domenico VIP
Bilder av en vilsenhet...och längtan...det där mänskliga kostymbytet...vara stark inför världen men osynligt blöda...
Mycket fin text!
2019-02-03

  Gin83
Fantastiskt uttryck
Stämningsfull och känslosam
Älskar sista stycket
Riktigt bra

2018-08-30

  Bengt H VIP
Snygg stereoeffekt av arkaiskt språk med klart uttryck.
2017-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Krankenhaus
Krankenhaus