Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
önskar Lill-Nisse 31 (eller vilket nummer han nu har) genom ett försenat julkort till Nissa 24 (med viss hjälp vid pennan från hennes bror (inspirerat av en servett poesi från Tessa 18 som han funnit instoppad bland diverse recept))


God Gammal Jul & Bästa Nästa År, Faster Nissa Blå!



nu när varenda bit choklad försvunnit

ur dessa askar och mitt ljus ned brunnit

hör vi som cello stiga upp ur svärtan

nyväckt lucia över sagans vättar

bättrar de sig tills drömmens sand ut runnit?



tackar jag Dig för kul paket med trappa

i som knappt öppnas kunde ens av pappa!

hann ju ej önska, nå, så fint hur ni två

bort i den tyska staden fann l'amour blå!

såg jag nyss kort på : Nisse skönt Dig klappa



till nästa julskörd vill jag ha nåt måttlöst

helst fjärran måne eller närmast grottlös

stugboning likväl fylld med labyrinter

som leder ut mot juli genom vinter

där snön blir solig, ej mer regnstorm grått öst



p.s.

fotboll av farmor fick jag - skulle pusslas

samman, men orkar bara halvvägs trassla

- får nog som grötskål ha den, eller mössa

d.s.


 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-12-31 05:20



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fler som fick bollar i julklapp. Men här fanns det pump så det ordnade sig.

Fantastiskt vilken kreativitet. Bara att gratulera.
2017-12-31

  lodjuret/seglare VIP
'Skrivet drivet i en stil och med ett språk som gör var tugga av anrättningen som att äta varmrätten likt vore den en dessert...'
2017-12-31

  TrollTörnTrappan VIP
Tack-tick-tack jo, tog mig friheten bestämma vad han fick, även om du/hon hade givit något annat :-)

Svar & klapp får väl nissen emellertid vänta på till nästa jul - som för tomtarna knappt tycks innebära någon väntan alls? - på sätt o vis är de redan där? - som när man går och lägger sig och sedan vaknar upp igen...
2017-12-31

  Nanna X
Haha så fint att julklappen kom fram! Nissa hälsar förresten från Dresden att hon älskade skriva ps och ds som barn.

2017-12-31
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP