Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyårsafton

 

 

 

 

Nyårsafton ensam hemma ljusen har brunnit ut och en fiktiv gran barrar på slutet men ingen skumpa eller förväntningar på nyårsnatten skulle man stöpa tenn när klockan slog tolv slag det var ju den efterlängtade kulmen och mitt år blev alltid långt och spretigt men det betydde ju inget alls och nu medan mörker råder hörs raketdetonationer dovt på avstånd fylloskrän och småpojkars bussmällare och jag vill gå till havet bli ett med havet för en stund i djup kontemplation möta min transcendenta inre frälsare och upphöra vara självet för att sammansmälta med alltings ursprung ikväll Nyårsafton ensam hemma ljusen har brunnit ut och en fiktiv gran barrar på slutet men. . .

 




Prosa (100-ordare) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-12-31 11:11

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
men fan så vackert. jag har inga bättre ord just nu i min egen gråt. och ändå sä stlllsamt våldsamt. ja, fan säger jag bara. fan.
2018-01-03

  Staffan Nilsson

Vackert om vidskepelse - som om byte av siffror betyder något

2018-01-03

  i af apa
Som när tenn smälter, snyggt!
2018-01-03

  Anya VIP
Håller med Jenny....mycket bra flyt. Gillar den fiktiva granen och tennet som blev långt och spretigt. fina detaljer i din text.
2018-01-03

    ej medlem längre
Tycker mycket om dina 100-ordare. Denna är ett lysande exempel. Språket flyter så naturligt och detaljerna lyfter fram ett djupare innehåll. Utbrunna ljus och fiktiv barrande gran, alltings förgänglighet och däremellan fyrverkerier som inte lyser upp mörkret och längtan till ett hav. Åh vad bra!
2017-12-31

  henke_r
Vilket stycke! Stream of consciousness när det är som bäst. Vemod, falska förhoppningar, periferins människor som har fastnat i ekorrhjulet. Detta bokmärks!
2017-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP