Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem har sagt att allt virke har årsringar? Denna har på sin höjd en årsringare. Gott sobert (eller ej) Nytt, på er!


En visa för ’virket’

 

De sobra virkesvisorna bör väl handla om icke inhandlad procent, oavsett träslag eller barrhurvlar? Här är en par fristående på melodirester av ”...med mycket möda och stort besvär.”

 -

”Hej hopp uti Fantan!
Nu har’om hojtat högt; Må Fan ta’n!
För nån blev tvär, på de som svär
på alla andras procentbesvär.

-

Hej hopp utan ’lillen’!
Nu har’om skojat slut på sillen.
Men liten kär, vi ställde här.
Med alla benen på ’kors och tvär’

-

Hej hopp uti Fantan!
De har nog nosat rätt på plant’an!

-

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Pot Pourri
Läst 408 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-12-31 12:00



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Dagens mest livgivande läsning.

2018-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri