Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Årets skörd av julrim


Julrim 2017

 

Oj vad här var tyst och fruset
Rena rama ödehuset
Här behövs musik och sång
dans runt granen - hålligång
Tomten kommer! Ni skall se
Han har med paket från Tre
Allra bästa ljudtekniken
Nått som fixar julmusiken


---


Tomten har det inte lätt, med kravet från vår stuga
måste leverera stort  paket som heter duga
För pappa vill ha perfektion utav den bästa sorten
på både bild och ljud när han skall se på sporten
Och barnen spelar tv-spel och springer jämt på bio
men ändå så skall de va hemma senast klockan nio
Och kravet som är svårast är ställt från själva ledningen
Att tv:n måste smälta in i själva heminredningen


---


Spara på krafterna
Njuta utav livet
Med cykel från E.ON
detta är givet givet

Med sol och med vind
som vårt batteri
Låt mötas på vägen
med ny energi


---


Behöver din bil en julklapp till jul
så finner du denna nu utan nått strul
På webben du anger ditt nummer och vips
du får önskelistor och dyrbara tips
Sen skickas paketet till dig hem med fart
alt. hämtas hos din OKQ8 såklart


---


Det ligger en kropp på golvet
och klockan den tickar mot tolv
Runt bordet har gästerna samlats
Pistolen tycks sakna sin kolv

En kniv ses fattas på bordet
och vinet känns lite för fränt,
ljusstaken har visst fått en bukla.
Har någon här sett vår betjänt?

Om du vågar delta i spelet
en upplevelse du här skall få.
En bjudning till en magiskt afton.
Kan du gissa vad jag hittat på?

---


När julrushen är över
och tomten tatt sorti
då vill man inget annat
än att krypa djup ner i
en snömjuk bädd av rosenblad
och efter det du får
somna gott och vila
ända fram tills nästa år


---


Ikväll är det Min tur att dra ut med släden!
- tomtemor sade och packade pläden.
Hon satte sen på sina coolaste briller
och laddade upp för en kommande Thriller.
Till sist, inte minst, "when it's time for a mission"
- hennes lurar med beats - Quincy Jones Edition!


---


Midnattsmörkret faller
över stad och land
när du denna saken
fattar i din hand
Sedan likt en trollkarl du
sveper med ditt finger 
och du får en magisk värld (som mer än bara ringer)
Och nu, se här, en stjärnhimmel
som lyser upp till max
med önskningar som räcker
till en hel galax!


---

Om de där runt omkring dig
inte diggar just din smak
Och tjatar mest "Det är för högt!"
så finns här i en sak
Som låter er få lugn och ro
på var sitt håll - Två burar 
Du sätter dem till öronen
och oljudet du lurar

 




Bunden vers (Rim) av Daniel_78 VIP
Läst 395 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-12-31 14:35



Bookmark and Share


  ULJO
Riktigt bra
2018-01-02

  limerick
Högst härliga rim
och mest med reson
och verkligen inte
en enda kalkon
passar med rimmad
skinka, fin tradition!

2018-01-01

  Ronny Berk
Rimrik poesi, ja !
2017-12-31

  Ronny Berk
Rimrik poesi, ja !
2017-12-31

  walborg
Trevlig sed med julrimmen!
2017-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP