Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blaserendum

jag
vaknade till ett rinnande ljud av vittrande skelett
.... över mig

vi
restes från vilan tillbaka till världen pudrad i vittrade okända själars minnen
.... benmjöl

där
vilsna fjärilar dansade haiku på fallna gravstenar
.... som dansgolv

och
ångestens sirensång färgade lockelsen oemotståndligt grå
.... färgpalett


konstnären satt i färjan med penningaögon
.... bestulen


bergen ropade stackatiskt sin rumblande varning
.... gläd eder....

frusen gick jag fram till kaptenen, språkade
-Vad för mig till Blaserendum?
Kaptenen svarade,
-Tio tankar som förorenar en florerad värld!
Jag replikerade,
-Till tio tankar ämnar jag, priset är?
-Två penningaögon, svarade kapten, konsten att förblinda.

jag
vandrar på havsbotten mot tio tankar
.... fattig

med
konstären bakom mig som målar havens liv
.... rik

båtens
kapten bär nedbruten sina penningpungar vilka är tyngda av tomhet
.... berget

vägens
mening är vilsna danser på Blaserendum
.... gläd eder

till
konsten att förblinda kostar mer än två penningaögon
.... färgpalett

allas
väg är mot ljudet av vittrande skelett
.... benmjöl

som är
pudrade minnen av själars liv och kamp
.... ärvda

till Blaserendum... i




Prosa av Peter Vahlersvik
Läst 363 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-01 01:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Vahlersvik
Peter Vahlersvik