Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Naturväsen, sägner, sagor. En nyss skriven och tonsatt vaggvisa som kommer att finnas med i min kommande sagobok "Alderviita och det tvehövdade bergets hemlighet".


Vattenälvans vaggvisa

Skimrande vågor i vaggande vind
ligger och gungar som lillflickan min
Här i skogen går renen och strövar
springer från björnen på luftlätta klövar
Skimrande vågor i vaggande vind
Vyss, lull flickan min

Skimrande stjärna på himlen står
lyser om natten i ulvens spår
Här i skogen går renen och strövar
springer från ulven på luftlätta klövar
smeker mulen mot kinden din
Vyss, lull flickan min

Skimrande källa i skogens däld
brusar om våren i bäck och älv
Här i skogen går renen och strövar
springer från katten på luftlätta klövar
Skimrande källa i skogen din
Vyss, lull flickan min

Skimrande månljus i mörka natt
lyser i tjärnen som däldens skatt
Här i skogen går renen och strövar
springer från järven på luftlätta klövar
Skimrande månljus i våg och vind
Vyss, lull flickan min




Fri vers av R_M Grundström-Linder
Läst 497 gånger
Publicerad 2018-01-01 20:18



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Snyggt galopperande naturmystik.
2022-09-17
  > Nästa text
< Föregående

R_M Grundström-Linder
R_M Grundström-Linder