Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allvetande

Jag yttrar mina åsikter
Utan en tanke på konflikt
Men att trycka till mig
Det ser du som en plikt

Oavsett hur klok jag är
Eller hur bra jag presenterar min argument
Slutar det hela på samma vis
Med att du får mig att framstå som ett skämt

Men du har ingen del i del hela
För du är orörbar
Du gör inga misstag eller fel
Och av mig blir bara skalet kvar

Det är aldrig du som är problemet
Du vägrar se din egen del
Även när jag säger ifrån
Blir alltihopa ändå fel

För ingen kan ha mer rätt än du
Utan tvivel vet du detta
Det spelar ingen roll om jag gråter
Så länge jag inte vågar ifrågasätta

Du skyr min styrka
Du vill ha mig kuvad med ryggen böjd
Först när självkänslan släpas i marken
Så känner du dig nöjd

Du behöver trycka ner mig
Så du själv kan se ljuset
För utan någon under dig
Blir det du som krälar i gruset

I gruset kan du stanna
Och leva med den du är
Medan jag svävar fritt
Fri från din misär









Bunden vers (Rim) av Bortom stigen VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-02 17:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bortom stigen
Bortom stigen VIP