Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Annorlunda

 

 

född i Västerland

vid havets strand

där vågorna brusa

och träden susa

 

blyg och skygg

något otrygg

försökte tuff vara

det blev tyvärr bara

 

lösa skott som ej skrämde

men dom mig skämde

barnet ledset skrämt

ja, hon var ett skämt

 

se på henne bara

ropade de i skara

hon är för ful

ful ful ful

 

med oss hon ej får va'

och alla de bara skratta

se nu gråter hon igen

sicken dum en

 

lipsill är vad hon är

ingen har henne kär

dömd att ensam gå

ingen vän att få

 

att alltid vara utanför

det alltid gör

livet plågsamt svårt

allting känns hårt

 

själen ärrad är

åh, jag svär

aldrig någon mig plåga

i mig brinner livets låga

 

så länge jag andas

så länge dagen randas

jag följer natt och dag

till mitt sista andetag

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-01-04 10:03



Bookmark and Share


  objekt3
- där är fyrkanter runda (krakel spektakel)
2018-01-04

  Marita Ohlquist VIP
Trots att du har blivit förföljd och plågad har du utvecklats till en fantastisk människa!
Heja Dig!!
2018-01-04

  Carl Mikael Fäldt
Kraftfullt och mycket vackert skiftat om känslan att både vara värd och hantera omgivningens dåliga smak!

Tänker/känner jag när jag läser ditt finsnickrade rim!
2018-01-04

  Solstrale VIP
Så fint att kunna vända något svårt till erfarenhet och mognad och visa för sig själv att det är en själv som har rodret och styr sitt skepp i hamn! Vackert och starkt skrivet! Rimmen är fint placerade och rytmen flyter...
2018-01-04

  Cikoria Blå VIP
Det är en stor fördel att kunna använda det mörka i livet och skriva om det.
Det kan ju vara så att du lever dig in i någon annans liv, och är det så gör du det på ett mycket trovärdigt sätt.


2018-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP