Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det ouppnåeliga

att eftersträva det ouppnåeliga

den perfekta låten

den perfekta kärleken

den perfekta dikten

gör att man aldrig kommer att bli helt nöjd med nånting som man har

man anar eller drömmer hela tiden om

nånting bättre, nånting renare, nånting vackrare

alldeles runt hörnet




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-01-02 21:01



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Sant!
Att sluta drömma är döden.
Att drömmen förverkligas är döden.
Som jag skrev i Ön - Del 7:
"Att förverkliga sina drömmar är det sämsta man kan göra. Då blir allt vardag, trist, vana och tråkigt. Och jag dör blek och bitter."
Allt handlar om nuet - lev idag, dröm i natt, var vaken.

"man aldrig kommer att bli helt nöjd med nånting som man har"
Pudelns kärna, eller hur!


2018-01-03

  Larz Gustafsson VIP
Frågan är om man har himlen runt hörnet eller i sitt hjärta.
Människans strävan efter perfektion är egentligen hennes sökande efter Gud (som är fullkomlig).
Hans osynliga väsen har manifesterats här på Tellus i Människosonens skepnad.
2018-01-03

  Syrran77
Så sant, och ändå är det så svårt att vara nöjd..
2018-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP