Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ska vi säga så

Vi säger så.

Bestämde sig för att inget är sönder. Än. Beskrev han något?
Vägrade hon i all fall nu. Lägger sig inte ens ner.

.

Och så vidare:

Dessutom har ingen hunnit reagera ännu

på surströmmingsspadet
låg över i natt under snötäcket.

På balkongen och
morgonlarmets,

Kan det som är ett dåligt ljud krypa längs listorna?
Kan du som göra ett ljud ritade stjärnor?

undrar du lite förstrött om vi ska säga så

(Ska vi säga så?)

.

nu ska vi höra på musiken
stoppa fingrarna
i öronen
och
lägga av
med att humma
sönder alla fina bitar inuti

.

lördagen lever
sitt mjuka liv i luften
med hög himmel

fåglarna och solen
bilarna och radion
och staden
har vaknat

allting har stigit upp och vi
har samlats här i tanken
för att leva
tillsammans

.

med att ölen har tagit slut
sitter och har stängda systembolag

vetskapen om
en törst

ska vi säga så?

.

gå inte på reklamen
gå inte på allt

gå på som om du låtsas för dig själv
(tro inte på Skyltfönster eller Gud)

Gå nån annanstans.
Gå innan sju. Gå på alkohol
Ta i ordentligt. Ta varje tid och rym

Ställ klockan.
Gå på tjack
Hinn leva.

Gå vidare. Gå inte.

.

Du har kommit till tröstbrevlådan
Den kan inte ta emot din ångest just nu
men lämna mig hjärna helt och hållet
efter pipet.






Fri vers av 87383 Karlsson
Läst 343 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-01-02 23:28



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Vilken bra text! Verkligen!
2018-01-02
  > Nästa text
< Föregående

87383 Karlsson
87383 Karlsson