Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om närhet


Vi vaknade sent

Vi vaknade ganska sent
Du hade suttit uppe och jobbat
Jag låtsades sova när du la dig
Så jag vet vad klockan var

När vi vaknade blev jag förvånad över
Hur sent det var
Din lägenhet saknade persienner
Nu var himlen molnig och grå

Jag fick kaffe på sängen
I en ganska ful mugg
Som jag låtsades tycka om
För jag tyckte så mycket om dig

Det stod någon smålöjlig text på
I en stark blå ton
Vet inte vad man kallar den
Tonen

Kaffet hade svalnat lite
Jag tycker om mitt kaffe riktigt varmt
Suckade lite

Du hade en termos stående på köksbänken
Skulle hålla kaffet varmt

När du la dig i sängen
Ville jag att du skulle
Hålla mig
Varm

Men frånvaron av din närhet
Brände lika mycket
Som riktigt varmt
Kaffe




Fri vers av Mariackarlsson
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-01-03 19:13



Bookmark and Share


  Spik


Känslan finns där
Så bra!
2018-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Mariackarlsson
Mariackarlsson