Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fundamental Begrundan



Otaliga äro de
Rumphuggna ordens
Mästare

Väntar på att få komma
Ut

Otaliga äro de
Oskrivna romanernas
Bärare

Väntar på att latmasken
Ska dö

Men latmasken dör ej
Väntar på döden då

Den får äta upp allt
Med ett belåtet flin

Spaden var finns spaden
Som gräver handling
i fåfänglighetens jord

Och får skeendet att
Inträffa och latmasken
att förtvina i arbetets
Strävsamma villkor

För
Spaden sitter i mullvadens
Nos

Underminerar överhöghetens
Tillväxtskapande Skyskrapa

När skall allt detta ske?

Med eller utan
Latmask eller spade

Tidsfråga i det tysta?

Den som lever får väl
måhända mållöst åse

Händelsernas
utväxling. ..

































Fri vers av Sefarge VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-01-04 00:02



Bookmark and Share


    Jag är fan större än Sartre VIP
Lysande text.

Och, det gäller att överleva, annars får man intet se.
2018-01-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Den underfyndige poeten, skriver tänkvärda ord, på sitt alldeles speciella sätt.
2018-01-05

  Solstrale VIP
Det var gott handlag med ord, kanske vi som ömsom får tyda romanförfattarens återkomst som ett bevis för arbetsnarkomani...;)
2018-01-04

  Sebastian A.K Hagman Sundström Lejonsjäl
älskar denna! rakt in i själen <3 klockren! en av dina bästa
2018-01-04

  Salvation Pepper
Ja, i livets ögon är även latmasken ett liv med rätt att leva.
2018-01-04

  Kungskobran VIP
Underfundig text som leder tankar åt olika håll, som stor poesi skall vara
2018-01-04

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Det sagda förgår,
det skrivna består,
liksom minnet från igår.
*
2018-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP