Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tre dikter till tröst ur min femte diktsamling \'dikter sprungna ur sorg och glädje\'


3 dikter till tröst

Dikter till tröst

Ibland
så tycker jag mig förstå
andra människor
andra än mig själv
- ibland inte alls

ja, du vet
ibland träffar en någon
någon som verkar lika enkel
godhjärtad
som en själv

en förnimmer känslor
av olika slag
hoppfullt
gemensamma drag

jag tycker det är sorgligt
vi är på väg någonstans
åt olika håll då vi möts
du, min förstående vän,
och jag

xxx

Det värsta
med kunskapens äpple
är att det inte hjälper
att bita i det

en måste sitta och vänta
under ett träd
på att få det i huvudet

xxx

Han längtar nu
på intet sätt
efter att få dö

istället för att som vanligt
morgonen hälsar honom
med kval

vilar hans huvud
lätt mot kudden
och barnet inom honom
har funnit sig självt




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 1024 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-06-02 00:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP