Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natt, utan dig, med mig


du somnar och jag
är glad för att du skriver till mig innan du gör det
(även när jag vill att du ska vara vaken
med mig)

tiden går snabbt nu
mitt liv är listor
tid som rinner
strida floder
ditt är lugna vatten
du är i ett annat liv med en annan rytm

jag är uppe på nätterna
skriver tills lillfingrarna krampar
och bröstkorgen säger
Nej,
nu är du för nära
allt jobbigt
och du måste kunna sova inatt
till slut

min kropp är bara
spända muskler
ben och hårdhet
det är lättare att inte äta när allting går i
hundrafemtio
hungern är så mycket
lättare
än allt annat


/jag begraver honom varje dag
gråter för att
han går omkring och inte fattar
att han dör i min andning
pistolskottet ekar
mitt finger vid knappen
gång på gång
men han lever kvar
han som bodde i mig är nu bara
en statist i den här trasiga jävla staden/


jag måste gråta själv
fast jag inte vill
för jag har använt dig förut
och det räcker nu




Fri vers (Fri form) av mögel
Läst 292 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-04 02:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mögel