Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt sista blomblad faller

Jag är en blomma, med vackra gula blad
Jag trivs i solskenet som strålar in på din fönsterbräda
Jag blomstrar i din närvaro.

Jag har tappat några blad
Du är inte hemma så ofta
Jag plågas långsamt av törst.

Du glömmer bort mig
Jag är inte lika vacker längre
Mina blad ligger utspridda på fönsterbrädan framför dig,
Du kan inte se mig.

Snart tar mitt liv slut
Du fyller min vas full med vatten
Ett svagt försökt att rädda mig,
Du ser inte ens när vattnet svämmar över kanten
Och dränker mig.

Jag får ingen luft
Jag känner mig instängd
Du har dragit ner gardinen i mitt fönster
Jag får inget solsken
Jag kommer att dö.

Mitt sista blomblad faller
När du kastar mig i soppåsen
Mörkret överfaller
Jag känner mig förrådd.




Fri vers (Fri form) av the bell jar
Läst 350 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-01-05 11:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

the bell jar
the bell jar