Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 5/1


Nattrapport

 

När flickgänget från stan var på besök fick Pojken spela Doktor-spelet med dem i Morfars TV-rum och stanna uppe länge

lycklig i sin rullstol 

 

Lillflickan fick gå och natta sig med Nattgubben i vanlig tid

halva sängen full av legobitar 

när hon stod på sängkanten var hon exakt lika lång som jag

ansiktet runt som en måne

 

Nattgubben svepte sig i den blå filten

bara testarna stack fram

han förklarade att han hade sett ett medicinprogram på TV där det framlades en teori om att man kunde få barn i hög ålder ifall bara generna matchade perfekt 

då kunde det bli ett riktigt Önskebarn

Nattgubben tyckte vi borde göra ett försök

jag förklarade att äggen var slut

men fick något drömskt i blicken 

 

Nästa dag var Morfars kontor ombyggt till läkarmottagning 

en snaps och tre guldknappar ingick i besöket




Fri vers av Nanna X
Läst 344 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-01-05 07:04



Bookmark and Share


  i af apa
Charm o tankar
cool i stil

2018-01-09

  Kungskobran VIP
Vilken härlig mix av allting
Tack
2018-01-09

  Staffan Nilsson
Varmt och otäckt på samma gång!
2018-01-09

  objekt3
nämen brett snett leende detta var jobbigt skönt
2018-01-07

  Anya VIP
Fantastisk berättelse. Vilken läkarmottagning där man blir bjuden på snaps och guldknappar. Jaa ibland önskar man att man kunde få barn igen...men man skulle nog aldrig orka. mycket jobb med de små.
2018-01-06

  TrollTörnTrappan VIP
Charmigt och skrämmande!?! Lyckligt och ohållbart?!? Tycks som om Morfar kan ha skapat medicinprogrammet... direkt från sitt mysiga TV-rum? ...medan Nattgubben verkar vara någon mix mellan gammal make och ny gnista?!
2018-01-06

  lodjuret/seglare VIP
Jo, det var läsbart också.
2018-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X