Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-mörka tider


Gågatan

Januarikvällen
försjunker i mörker...

gågatan ligger öde
under snöslask och kyla
du står där med tom blick
stirrar in i skyltfönstret
långt bortom tingen möter
en spegelbild från mörkret

i ditt försök att hålla världen
utanför
fortsätter den att tränga sig på
i ditt försök att hålla världen
utanför
har du ingenstans att gå

jag följer din tomma blick
den säger ingenting...

jag hör dina andetag
kanske är det dina svar
jag frågar dig om du flyr
är du på väg någonstans
du svarar du vill långt bort
där du finner ljusets glans

du säger...

En upplyst människa
behöver ingen gud
men i mörkret hörs
ångestens skärande ljud
systemet har stängt
natten är ensam
medicinskåpet har tröst
tiden är långsam

på nyheterna säger de
världen skall gå under
det är svårt att förstå
i mina mörka stunder
världen rasade samman
långt innan dagen blev kväll
har världen någon mening
låt den tala är du snäll...

hör du tystnaden...

i en förvirrad vardag
ser vi dagarna vackla
avgasregn över städer
och krig i mellanöstern
där som världar förfaller
drunknar öar i haven...

i ditt försök att hålla världen
utanför
fortsätter den att tränga sig på
i ditt försök att hålla världen
utanför
har du ingenstans att gå

i slasket syns var vi gått
spår som sakta rinner bort...

© Peter Söderqvist




Fri vers (Modernistisk dikt) av Peter Söderqvist
Läst 363 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-01-05 07:56



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Diktande ord som
Som verkligen griper tag!
Skicklig berörande
Skaldekonst!
:}
2018-04-26

  Janina Kaminska
Mycket stark och gripande.
2018-01-09

  Marita Ohlquist VIP
Texten sjunker in, ligger kvar en stund, och väcker tankar om livet och samhället!
Bra skrivet, mycket bra.
2018-01-06

  morgonstjärna VIP
berörande varje steg
men dagarna grå
blir ljusare ändå
för varje steg vi tar
blir det längre och ljusare dar

god fortsättning kram <3
2018-01-05

    ej medlem längre
En underbar text som går rätt in i hjärtat och berör starkt...
2018-01-05

  Alysse VIP
Starkt och mycket nära skrivet

Berör oss alla!
2018-01-05

  DavidM VIP
Dikten får med så mycket av samtiden. Den har ett brett register med djupdykningar i människans inre i förhållande till de yttre skeendena. Starkt och känslofyllt skriftat.
2018-01-05

    ej medlem längre
Tackar, bra fångat!
2018-01-05

    ej medlem längre
Bra skriftat, ger en ton av ngt utan hopp utan framtid, allt är grått... Ett stänk av vemod letar sig oxå fram...
2018-01-05

  Solstrale VIP
Otroligt sorgligt, ja... Du skriver vackert, lämnar avtryck, känslan dröjer...
2018-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist